22 lokakuuta 2022

Sukkaplokki

Sukkaplokki, sukkablokkeri, sukan pingotin. Monta erilaista nimivariaatiota, samanlainen tuote kuitenkin kyseessä. Moni neuloja askartelee näitä pahvista, ohuista leikkuulaudoista, milloin mistäkin. Succaploccimies Aleksi kehitteli vuonna 2008 sukan pingottimen jämämateriaalista omalle vaimolleen ja siitä hänen tarinansa lähti. Oma kehittely lähti keväällä 2020 kun olin saanut valmiiksi kasvomaskien ompelukaavan.  

Halusin suunnitella pingottimen, jota voisi käyttää kapea- ja pienijalkaisten sukkiin yhtä lailla kuin leveä- ja suurijalkaisten sukkiin. Ja näiden yhdistelmiin, keskiväliä unohtamatta. Tavoitteena oli tehdä sellainen tuote, jota on helppo käyttää, joka pysyy kasassa ja jota on helppo muokata. Tämä oli ensimmäisiä versioita aiheesta.

Ongelmana oli (piirrustus)taidon puute. En osannut piirtää irrotettavia palasia järkevästi, en saanut ratkaistua Suurta Ongelmaa mitenkään. Jatkuva ärsytys vaan päivästä toiseen, kun ratkaisua ei löydy ja ideaa ei etene.

Hautasinkin tämän monta kertaa, ja tein muita tuotteita, kuten pyöröpuikkokotelon ja erilaisia lankakulhoja.

Nyt päätin taas tarttua tähän ongelmaan ja miettiä erilaista ratkaisumallia. Lähdin liikkeelle käyttäjän näkökulmasta, kuinka hänellä säästyy rahaa, jos voi käyttää samaa plokkeria usean kokoisiin sukkiin. Toinen ajatus oli, että tuote pitää tietenkin saada mahtumaan lähetyslaatikkoon, jonka mitat ovat

3 x 25 x 35 cm. Muita lisäominaisuuksia, joita olen sukkaneulojien instagrameissa nähnyt, on mahdollisuus laittaa sukat roikkumaan.

Näistä yhdistelmistä ratkaisuksi tuli paloista kasattava tuote, jossa on ripustuskoukku ja muutettava jalkaterän pituus.


 


Palapeli syntyi lopulta, muutaman iteraation kautta. Välimallina ja testikappaleena oli avoin mallli, tämä jää itselle käyttöön, mutta on vähän liian taipuisa ja epävakaa. Poistin ylimääräiset lukitukset saranoista, totesin että palat on vaikea irrottaa toisistaan, vaatii liikaa sorminäppäryyttä ja polttaa hermoja. Paloissa on riittävä kitka, ja palat pysyvät hyvin toisissaan kiinni roikottaessa, oli sukka siinä päällä tai ei. Tuote on riittävän ilmava edelleen, että roikottaessa sukka kuivuu nopeasti.

Päätin myös laittaa kauppaan tarjolle sekä yksittäisen plokkerin että plokkiparin, kyselyiden perusteella toiset haluavat ostaa vain yhden. Myös kärkipaloja voi ostaa yksittäin tai pareittain. Linkit avautuvat toiseen välilehteen ja vievät sinut toivottavasti suoraan oikeaan tuotteeseen. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lautapelit järjestykseen

Tykkään pelata lautapelejä. Tykkään myös järjestellä pelin nappulat mieluummin rasioihin kuin muovipusseihin. Niinpä olenkin etsinyt sopivia...