17 syyskuuta 2022

Miksi tulostaminen?

 Kaikki sai alkunsa 2017 Worldcon tapahtumasta. Ysävän kanssa käytiin ihmettelemässä eri materiaaleista tulostettuja pieniä tuotteita ja osallistuttiin lyhyeen esittelyyn. Vuonna 2019 tuli 3D tulostin kotiin ja halusin oppia käyttämään sitä kunnolla, ja tulostamaan muutakin kuin toisten valmiita ohjeita. 

Menin tammikuussa 2020 Jyväskylän ammatikorkeakoulun järjestämälle 3D-tulostuskurssille, jota veti Antti Henell. Piirsin kurssilla ensimmäisenä tuotteena oman kampuksen kampustoimiston maskotin. Maaliskuussa maailman valtasi pandemia, ja ompelijana aloin tekemään myös kasvomaskeja. Suunnittelin pari erilaista kasvomaskikaavaa, joita aloin myymään Etsy-kaupassa, ja päätin avata myös suomalaisilla maksupainikkeilla olevan verkkokaupan. 

Toukokuussa oli Lappeenrannan yliopistossa "juttele tutkijalle" viikko, pääsin rupattelemaan Heidi Piilin kanssa ja hän ehdotti pienen jutun tekoa MFG 4.0 -sivustolle. Pääset lukemaan sen tästä: https://mfg40.fi/3d-tulostus-tarjoaa-mahdollisuuksia-myos-kasityomarkkinoille/

Tämän jälkeen tuotevalikoima on laajentunut mm. neulojien tarvikkeisiin (lankakulhot ja puikkokotelot) sekä askartelumassaleikkureihin. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Joustavan materiaalin tulostaminen

Mitä on joustava tulostusmateriaali? Termoplastiset elastomeerit (TPE), toiselta nimeltä termoelastit, ovat pehmeitä ja sitkeitä kestomuovej...